Sunday, February 10, 2013

Pasta Maken

Deze week hadden Emilio en ik de pasta maker uit de kast gehaald, om zelfgemaakte pasta te maken. De pasta maker had mama al jaren geleden bij de Ikea gekocht, maar we hadden hem nog nooit gebruikt om pasta mee te maken. We hadden op het internet gezocht voor recepten, maar het bleek dat er ook al een pasta recept in het boekje voor de pasta maker zat. Je kon de pasta ook verschillende kleuren geven met tomaten, bietjes, spinazie, of inktvissen inkt, maar dat hadden we nog niet gedaan. We hadden bloem, olijfolie, water, eieren, en zout nodig om de pasta te maken. We gooiden eerst 800 gram bloem in een grote bak, en maakte daar een kuil in. We stopten daar vier eieren, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout, en 150 milliliter water in. Toen moesten we het ongeveer tien minuten lang goed door roeren, en kneden, tot dat het een grote goudgele massa werd. Daarna moest het deeg 30 minuten in een plastic zak in de koelkast, en daarna op een snijdplank met een natte doek er omheen. Ik sneed het deeg in 1cm dikke plakken, en voerde die door de pasta machine, zodat het een dunne plak deeg zou worden. Daarna voerde ik die plak door de snijders zodat het fettuccine werd. Emilio pakte de gesneden pasta uit de snijder, en legde die in rijtjes op een groot vel keuken papier. De resten pasta (fettuccine slierten die te kort waren) kon je weer opnieuw gebruiken met de volgende plak pasta deeg. We gingen best lang door met pasta snijden, want we hadden veel deeg gemaakt. Toen we klaar waren met al het deeg snijden, lieten we het drogen, maar het enige probleem was, dat Emilio te veel slierten pasta over elkaar had gelegd, en daarom waren die aan elkaar geplakt. Voor het avond eten hadden we de pasta gegeten, en er was nog redelijk veel over. De pasta was wel een beetje dik omdat het in het kokende water nog was uitgezet, maar de pasta zelf was niet uitelkaar gevallen, en was ook lekker.

1 comment:

Marjon said...

Mmm....heerlijk, verse pasta! Daar ben ik dol op.
Wij gaan deze zomer weer naar Italiƫ en ik verheug me nu al op de lekkere fettucini, lasagna en ravioli.