Deze week hadden Emilio
en ik de pasta maker uit de kast gehaald, om zelfgemaakte pasta te maken. De
pasta maker had mama al jaren geleden bij de Ikea gekocht, maar we hadden hem
nog nooit gebruikt om pasta mee te maken. We hadden op het internet gezocht
voor recepten, maar het bleek dat er ook al een pasta recept in het boekje voor
de pasta maker zat. Je kon de pasta ook verschillende kleuren geven met
tomaten, bietjes, spinazie, of inktvissen inkt, maar dat hadden we nog niet
gedaan. We hadden bloem, olijfolie, water, eieren, en zout nodig om de pasta te
maken. We gooiden eerst 800 gram bloem in een grote bak, en maakte daar een
kuil in. We stopten daar vier eieren, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout,
en 150 milliliter water in. Toen moesten we het ongeveer tien minuten lang goed
door roeren, en kneden, tot dat het een grote goudgele massa werd. Daarna moest
het deeg 30 minuten in een plastic zak in de koelkast, en daarna op een snijdplank
met een natte doek er omheen. Ik sneed het deeg in 1cm dikke plakken, en voerde
die door de pasta machine, zodat het een dunne plak deeg zou worden. Daarna
voerde ik die plak door de snijders zodat het fettuccine werd. Emilio pakte de
gesneden pasta uit de snijder, en legde die in rijtjes op een groot vel keuken
papier. De resten pasta (fettuccine slierten die te kort waren) kon je weer
opnieuw gebruiken met de volgende plak pasta deeg. We gingen best lang door met
pasta snijden, want we hadden veel deeg gemaakt. Toen we klaar waren met al het
deeg snijden, lieten we het drogen, maar het enige probleem was, dat Emilio te
veel slierten pasta over elkaar had gelegd, en daarom waren die aan elkaar
geplakt. Voor het avond eten hadden we de pasta gegeten, en er was nog redelijk
veel over. De pasta was wel een beetje dik omdat het in het kokende water nog
was uitgezet, maar de pasta zelf was niet uitelkaar gevallen, en was ook
lekker.
1 comment:
Mmm....heerlijk, verse pasta! Daar ben ik dol op.
Wij gaan deze zomer weer naar Italiƫ en ik verheug me nu al op de lekkere fettucini, lasagna en ravioli.
Post a Comment