Monday, June 18, 2012


Vorige week waren Emilio, Mama, Adri, en Ik naar Florida geweest voor een weekje, omdat Adri daar op zakenreis moest. Op zaterdag reden we weg, maar onderweg was er veel verkeer, dus kwamen we net niet halverwege tussen Orlando, en Houston. We hadden in Alabama overnacht, en reden toen verder. Zondag avond kwamen we in Orlando aan. Die maandag liepen Emilio, Mama, en Ik langs een straat om naar wat winkeltjes te kijken. We kwamen langs een gebouw dat op zijn kop stond, en we gingen daar binnen. Na intree, liepen we over een kleine brug door een kamer, maar de muren van de kamer draaide rond, dus voelde het net alsof de brug aan het draaien was. Aan de andere kant, waren er heel veel leuke dingen die je kon uitproberen. Je kon je hand in water stoppen dat net zo koud was als het water van de Atlantische oceaan toen de Titanic zonk. Je kon ook in een kamertje zitten om een nagemaakte aardbeving of orkaan mee te maken, en nog meer. Op de tweede etage, was er nog meer te doen. Je kon hele grote bellen blazen, op een bed van spijkers liggen, een spaceshuttle besturen, en ook in een achtbaan simulator rijden. Ik wilde daar niet in, omdat hij op zijn kop ging, maar Emilio had er de grootste lol in. Op de hoogste verdieping, kon hoog boven de grond over touw bruggen lopen. Je zat gelukkig wel vast.

          Op dinsdag, keken we naar wat meer winkels, en gingen we ook voor mama schoenen kopen. We mochten daarna een van de 6 minigolf banen uitzoeken om daar een rondje op te spelen. We hadden een minigolf baan uitgekozen met een piraten thema. Het was een moeilijke baan, want er waren soms gaten in de baan die je het water in lijden. We waren net op tijd klaar met minigolf, want er kwam een zware onweersbui aan.  Adri haalde ons precies op tijd op, want het begon net pijpenstelen te regenen.

          Op woensdag was de grote dag, want we zouden naar het nieuwe park van universal studios gaan. We stonden om 9 uur ’s morgens al binnen, en liepen als eerste naar de nieuwe Harry Potter attractie, want we wisten dat het daar het drukste zou worden, maar volgens mij dacht iedereen dat, want de wacht tijd was 75 minuten! Het viel heel erg mee, en we hoefde maar ongeveer 40 minuten te wachten. Je moest met 3 anderen mensen in een bankje zitten, en dan begon je langzaam te zweven. Je ging eerst door een klaslokaal heen, en vloog dan naar “Buiten”. Het bankje vloog een projectie koepel in, en je vloog achter Ron en Harry aan die op hun bezems vlogen. Als je op de film daalde, dan draaide de stoel naar voren, en als je omhoog vloog, draaide de stoel naar achteren. Je kam bij een brug, en daar vroeg Hagrid (Met een gebroken ketting) “Heeft iemand mijn draak gezien?” Je vloog toen onder de brug door, en ja hoor, daar was de draak die achter Harry en Ron vloog. Toen vloog de stoel het projectie scherm uit, en reed je door een houten brug. Je kon de draak horen, en er verschenen op eens rode lijnen waar de draak met zijn klauwen door het houd had gesneden. De stoel draaide toen om, en opeens was de draak vlak voor je, en hij blies waterdamp je gezicht in. Aan het eind van de rit wilde ik nog een keer omdat het zo leuk was, maar er waren nog velen andere dingen te zien.  Een andere attractie die ook leuk was, was het boot avontuur van Jurrasic Park. Ik dacht eerst dat het allen maar een soort Efteling Fata Morgana zou zijn, maar dat was fout! De eerste paar minuten dreef je lekker rustig door een park met dinosaurussen heen, maar toen werd je 26 meter de lucht in getrokken op een lopende band. Ik had niet in de gaten dat we toen ook nog naar beneden zouden gaan dus was ik voor het volgende stuk van de attractie niet voorbereid. We gingen de hoek om, waar er kleine dinosaurussen water tegen ons aan spoten, en toen kwam er voor ons een T-Rex door de rook heen lopen. We kwamen steeds dichterbij, en net op het laatste moment gingen we stijl naar beneden, onder de T-Rex door, de hele 26 meter weer terug naar beneden. We knalden met een enorme vaart het water in, en er schoot overal water de lucht in. We bleven tot 7 uur ’s avonds in het park, en gingen toen weer naar ons hotel.

          Op donderdag gingen we naar een museum met allemaal “Raar maar waar” dingen die je kon zien. Er was een model van een hele lange man, die bijna 2.5 meter lang was. Er was ook een schilderij uit lego gemaakt, en nog heel veel andere rare dingen. Aan het einde van het museum, was er weer zo’n draaiende tunnel, precies het zelfde als die we op maandag hadden gezien. Aan het eind was er nog een winkeltje, maar daar hadden we niets gekocht.

          Op vrijdag begonnen we weer naar huis te rijden, en we kwamen ’s middags op Zondag aan.

No comments: